

Οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ θα πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για την προσάρτηση τους στη Ρωσία μεταξύ 23 και 27 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Νωρίτερα, είχαν περάσει σχετικό νόμο που επιτρέπει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Την ίδια ημερομηνία ανακοίνωσε δημοψήφισμα και το Νονέτσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις απόκτησαν τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας ωστόσο οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν χθες ότι είχαν ανακαταλάβει ένα χωριό στην περιοχή.
Αξιωματούχοι διορισμένοι από τη Μόσχα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας που είναι υπό την κατοχή ρωσικών στρατευμάτων έχουν εντατικοποιήσει συντονισμένα τις προσπάθειες τους να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα για την ένταξη τους στη Ρωσία.
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε ότι είναι θέμα των πολιτών που μένουν στις περιοχές αυτές να αποφασίσουν αν θέλουν δημοψηφίσματα για προσάρτηση τους στη Ρωσία. «Από την αρχή λέγαμε ότι οι λαοί σε αυτές τις περιοχές πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Reuters
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.