Εκλογές 2023: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη, το απόγευμα της Τρίτης (23/5), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την -τρίτη κατά σειρά- διερευνητική εντολή που έλαβε.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, εξ ου και «επιστρέφω τη διερευνητική εντολή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολλή μεγάλη ανάγκη, να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειδικά μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, να διασφαλίσει ένα κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας που να μπορέσει να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν κλιμακωθεί και να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λόγους.

Και σε αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ διότι είναι εθνικό καθήκον για να υπάρχει αυτή η ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική δύναμη».

Νωρίτερα το indicator.gr έγραφε:

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη, το απόγευμα της Τρίτης (23/5), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, απέφυγε να απαντήσει αν ο πρόεδρος του κόμματος θα κρατήσει την εντολή. «Κάντε λίγη υπομονή, θα το μάθετε» ανέφερε.

Το πρωί της Τρίτης, είχε βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

«Δεν κράτησα την εντολή, την κατέθεσα στην ΠτΔ, καθώς δεν προκύπτουν συσχετισμοί για κυβέρνηση» ανέφερε σε δήλωσή του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική, χάθηκε» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι αυτή η ευκαιρία «χάθηκε πριν τις εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα επόμενα βήματα
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η ορκωμοσία της νέας Βουλής αναμένεται να γίνει την Κυριακή 28 Μαΐου.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου, ενώ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και της νέας προσφυγής στις κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ένας από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων θα οριστεί ως πρωθυπουργός προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πιθανότατα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαλμάς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα