

Στην Ουάσινγκτον μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Την Τρίτη 17 Μαΐου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδοχικά με τον Αμερικανό ομόλογό του ‘Αντονι Μπλίνκεν και με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το κλίμα Τζον Κέρι.
Με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, αναμένεται να συζητηθεί η στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ουκρανία.
Με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το κλίμα, αναμένεται να εξετασθούν οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προστασία των θαλασσών στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για τη Θάλασσα.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.