

Οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία για να σωθούν από τον πόλεμο κι έχουν εγκατασταθεί στην Ουαλία θα κληθούν να καλύπτουν μέρος του κόστους φιλοξενίας τους, πληρώνοντας για τα γεύματα και το πλύσιμο των ρούχων, έκανε γνωστό χθες Πέμπτη η ουαλική κυβέρνηση.
Θα τους ζητείται να πληρώνουν έπειτα από πέντε εβδομάδες προσαρμογής, αλλιώς δεν θα δικαιούνται υπηρεσίες. Θα πρέπει είτε να διαθέτουν πίστωση ή καταθέσεις ή να βρουν δουλειά, εξήγησε η κυβέρνηση.
Ακόμη μια αλλαγή είναι πως όποιος ή όποια αρνείται δυο “λογικές” προτάσεις για διαμονή και ζητεί κάτι καλύτερο θα χρεώνεται από 25 ως 37 λίρες, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.
Περίπου 3.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Ουαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Homes for Ukraine. Ζουν σε κέντρα φιλοξενίας, ξενοδοχεία, πανεπιστήμια ή εμπορικούς χώρους υποδοχής τουριστών ώσπου να βρουν δουλειά και να προσαρμοστούν στη ζωή στην Ουαλία.
Κατά τις ουαλικές αρχές, πάνω από 500 πρόσφυγες έχουν πλέον βρει πιο μακροπρόθεσμα λύση για τη στέγη ή νοικιάζουν μόνοι σπίτια.
Η Τζέιν Χατ, υπουργός Κοινωνικής Δικαιοσύνης της επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε “υπερήφανη” διότι “μπορέσαμε να καλωσορίσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ”, προσθέτοντας πως της προκαλεί “ταπεινότητα” το γεγονός πως “τόσο πολλοί άνθρωποι ζουν ανεξάρτητα” πλέον. Πρόσθεσε πως “θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την υποστήριξή μας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία”.
Σχετικά Νέα
WSJ: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία
Γερμανοί ερευνητές εξετάζουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη.
«Φωτιές» ανάβει στην κούρσα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα το κατηγορητήριο κατά Τραμπ
Σε ένα διαφορετικό ρεπουμπλικανικό «σύμπαν», ένα εξαιρετικά βαρύ κατηγορητήριο ενάντια στο καθαρό φαβορί για το προεδρικό χρίσμα, που.
Γερμανία: Επίδομα πληθωρισμού για εργαζόμενους στο Δημόσιο, Σολτς και υπουργούς
Ο Καγκελάριος και οι υπουργοί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμπεριληφθούν στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι θα λάβουν.
Σομαλία: Έξι πολίτες και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου
Έξι πολίτες και τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δέκα πολίτες τραυματίστηκαν στην.