Site icon The Indicator

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

Την επόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει για τις παράνομες υποκλοπές και τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ελλάδα μετά την αντισυνταγματική παρακολούθηση από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, και την παράλληλη απόπειρα παγίδευσης του με το Predator.

Παρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων υιοθέτησε το αίτημα των Σοσιαλιστών για εισαγωγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν λόγω θέματος.

Μάλιστα στη συζήτηση θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Exit mobile version