

Στην Οδησσό θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην 4η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας-Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η Οδησσός, την οποία είχε επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2024 έχει ιδιαίτερο ιστορικό και συναισθηματικό βάρος για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ελληνικής παιδείας της Διασποράς και έδρα της Φιλικής Εταιρείας, σύμβολο των ιστορικών και πολιτισμικών δεσμών.
Πρόθεση της Ελλάδας είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Οδησσού, το ιστορικό κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2023 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Σύνοδος Ουκρανίας –Νοτιοανατολικής Ευρώπης είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2023 στην Αθήνα.
Αύριο, Πέμπτη 12 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διμερή επίσκεψη στη Μολδαβία. Η επίσκεψη του ΠΘ αναμένεται να στείλει μήνυμα στήριξης στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την οποία η Ελλάδα στηρίζει, αλλά και στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, καθώς η Ελλάδα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σουηδία, όπου θα συναντηθεί με τον Σουηδό ομόλογό του Ulf Kristersson.
Σχετικά Νέα
Μάριος Θεμιστοκλέους (Υφυπ. Υγείας): Αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης στα νοσοκομεία με την εφαρμογή των DRGs
Στο επίκαιρο θέμα των χρηματοδοτήσεων στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα στο νοσοκομειακό περιβάλλον.
Επικοινωνία Τασούλα με τους Έλληνες πρέσβεις σε Τελ Αβιβ και Τεχεράνη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, επικοινώνησε με τους επικεφαλής των πρεσβειών της Ελλάδας.
Αλ. Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ το κάνει κάθε μέρα και χειρότερο
«Το ΠΑΣΟΚ το κάνει κάθε μέρα και χειρότερο», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος.
Κατς – Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Έδωσε εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην «παραβίαση» της εκεχειρίας από το Ιράν
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ισραέλ Κατς δήλωσε σήμερα (24/3) ότι διέταξε τον στρατό.