

Έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου «Rafale» και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, Γάλλοι στρατιωτικοί τεχνοκράτες επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα Λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού για να εξετάσουν υποδομές υποδοχής γαλλικών πλοίων, καθώς η ναυτική βάση στο Μαρί είναι σε φάση αναβάθμισης.
Η παρουσία γαλλικών αεροσκαφών και πλοίων επιβεβαιώνει ουσιαστικά την συμφωνία έναρξης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας που συμφωνήθηκε στο Παρίσι και τέθηκε σε ισχύ αρχές Αυγούστου.
Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση τις επόμενες ημέρες, όπου θα εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ αναμένεται να λάβουν επίσης μέρος στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πηγές ανέφεραν στο SigmaLive ότι η έλευση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών δεν είναι άσχετη με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή.
Πηγή: Simgalive.com
Σχετικά Νέα
Φον ντερ Λάιεν: Κανονικά η παράδοση των δόσεων της Pfizer
Παρά την επιβράδυνση στην παραγωγή των εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19, η.
Παίρνει το Air Force One και πάει στην Φλόριντα ο Ν.Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας Τ.Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα ταξιδέψει στην Φλόριντα με το Air Force One.
Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση λόγω του σκανδάλου για τα οικογενειακά επιδόματα
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του, αποδεχόμενος την.
Ονδούρα: Ένα καραβάνι 3.000 ανθρώπων ξεκίνησε με προορισμό τις ΗΠΑ
Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι ξεκίνησαν σήμερα με τα πόδια, σχηματίζοντας ένα μεγάλο καραβάνι, ελπίζοντας ότι.