

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί, στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).
Στη σύνοδο, με θέμα «Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», ομιλία θα απευθύνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στη συνάντηση, που φιλοξενείται από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, προγραμματίζεται να είναι παρόντες περίπου 1.000 προσκεκλημένοι από τα 57 κράτη μέλη του Οργανισμού, καθώς και από περίπου 30 διεθνείς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, ο Αραβικός Σύνδεσμος, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, η Ομάδα D8 των Αναπτυσσόμενων Χωρών, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας, ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
Στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΙΣ συνεδρίασαν εκτάκτως χτες, Παρασκευή, το βράδυ και οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τον πόλεμο Ισραήλ – Ιράν. Στο τέλος της συνάντησης, αναμένεται η έγκριση της «Διακήρυξης της Κωνσταντινούπολης» και των σχεδίων αποφάσεων που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του ΟΙΣ, με κύρια θέματα τη Γάζα και το Παλαιστινιακό.
Σχετικά Νέα
Τραμπ: Ο Πούτιν μας λέει πολλές βλακείες – Εξετάζεται η επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Μόσχα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν είναι ευχαριστημένος με τον.
ΕΕ: Οι αποφάσεις του ECOFIN και το τελικό «πράσινο φως» για την υιοθέτηση του ευρώ από τη Βουλγαρία
Το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) ενέκρινε σήμερα τα τελικά νομικά κείμενα που.
Ισραήλ: Έφεδροι δεν γυρίζουν στο μέτωπο
Και Ισραηλινοί διαδήλωσαν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα τον περασμένο μήνα, ζητώντας τον.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατά φερόμενης κατάχρησης κεφαλαίων από ακροδεξιούς ευρωβουλευτές
Οικονομικοί εισαγγελείς της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για φερόμενη κατάχρηση 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.