Στην Ήπειρο σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Πρώτος σταθμός είναι σήμερα η Ήπειρος από τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα τα Ιωάννινα, περιοχή απ’ την οποία έλκει την καταγωγή του και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη, την ίδια ώρα ωστόσο που ο σύλλογος εργαζόμενων στον δήμο Ιωαννιτών καλεί σήμερα τα μέλη του σε στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και σε συγκέντρωση στο δημαρχείο στις 14:00. Αφορμή η συζήτηση που θα γίνει για την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, στις περιοχές Πέραμα και Ανατολή.

«Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019, επιχειρεί να δώσει σε ιδιώτη την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Ανατολής που μέχρι σήμερα γινόταν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως και το πλύσιμο των κάδων που ομοίως γινόταν από τους δημοτικούς υπαλλήλους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, κατηγορώντας τη νυν και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως και τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί στη συνέχεια τη Βίτσα και θα υποστηρίξει το αίτημα για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζεται τον Φεβρουάριο 2021 να κατατεθεί στην UNESCO ο τελικός φάκελος, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά Ιωαννίνων, που συνδυάζει την την επαγγελματική εκπαίδευση με την περιβαλλοντική μέριμνα.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης η πόλη των Ιωαννίνων, όπου, στις 8:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο
Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης στις 10:30.
Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και ακολούθως στο Αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά.
Παρουσίαση στο χωριό Βίτσα, στις 18:00, της υποψηφιότητας των Ζαγοροχωρίων για την ένταξή τους στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO.
Συνάντηση, στις 20:00, με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ.

Σχετικά Νέα