

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται ο πρωθυπουργός να περιγράψει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να συζητηθεί το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί εν όψει των εορτών.
Η κυβέρνηση θα ήθελε να υπάρξει παρότρυνση – και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων – ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες. Θα γίνει αναφορά στη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωοτκόλλων, ώστε όσοι εισέρχονται στους ναούς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ και παράλληλα να μην υπάρχει συνωστισμός.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες εξελίχθηκε σε τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση η προσπάθειά της να μονιμοποιήσει 4.000 ιερείς. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις σχετικές διαρροές, ενώ ενδεικτικού του πανικού τους είναι ότι απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα: Μικρή λεπτομέρεια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ… δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα.
Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το Σάββατο είπε πως το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται.
Σχετικά Νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ν. Ανδρουλάκης: «Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους μάχιμους πυροσβέστες»
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.