

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται ο πρωθυπουργός να περιγράψει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να συζητηθεί το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί εν όψει των εορτών.
Η κυβέρνηση θα ήθελε να υπάρξει παρότρυνση – και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων – ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες. Θα γίνει αναφορά στη σημασία της τήρησης των υγειονομικών πρωοτκόλλων, ώστε όσοι εισέρχονται στους ναούς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ και παράλληλα να μην υπάρχει συνωστισμός.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες εξελίχθηκε σε τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση η προσπάθειά της να μονιμοποιήσει 4.000 ιερείς. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις σχετικές διαρροές, ενώ ενδεικτικού του πανικού τους είναι ότι απάντησαν στον Αλέξη Τσίπρα: Μικρή λεπτομέρεια ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ… δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα.
Σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το Σάββατο είπε πως το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.