Στην εξαγορά της Careem προχωρά η Uber

Η Uber Technologies ετοιμάζεται να ανακοινώσει την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της με έδρα το Ντουμπάι Careem Networks FZ, έναντι τιμήματος 3 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της εταιρείας στην αγορά διαμοιρασμού οχημάτων εν όψει της αρχικής δημόσιας προσφοράς της (IPO).

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Bloomberg και το Reuters, η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

H Uber, όπως μεταδίδει το emea.gr,  θα καταβάλλει 1,4 δισ. δολάρια σε μετρητά και 1,7 δισ. δολάρια σε χρεόγραφα μετατρέψιμα σε μετοχές της εταιρείας με τιμή 55 δολάρια ανά μετοχή, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Careem αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε ερώτηση του Reuters, ενώ και η Uber κράτησε προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της.

Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που η Uber ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στην πιο αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της χρονιάς, με τραπεζίτες και επενδυτές να κάνουν λόγο για αποτίμηση έως και 120 δισ. δολάρια.

Η Uber, εξάλλου, αναζητά νέους “δρόμους” ανάπτυξης, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό στην κύρια δραστηριότητά της από ομοειδείς εταιρείες, όπως η Lyft -που ετοιμάζεται επίσης για την αρχική δημόσια προσφορά της- και η απόκτηση της Careem θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην αγορά διαμοιρασμού οχημάτων.

Σχετικά Νέα