

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας και στην οποία θα λάβουν μέρος περί τα 100 κράτη και διεθνείς οργανισμοί δι’ εκπροσώπων αυτών ανωτάτου επιπέδου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο μόνος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής, κατόπιν επίσημης προσκλήσεως της Προέδρου της Ελβετίας, Βιόλα Αμχερντ.
Τη συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απαρτίζουν οι μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Ελβετίας Μάξιμος καθώς και ο μέγας εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.
Ο Πατριάρχης αναχώρησε αεροπορικώς σήμερα το πρωί για τη Ζυρίχη από την Κωνσταντινούπολη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νετανιάχου: «Ο στρατός του Ισραήλ θα μπει με όλη του την ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες»
Μετά την επιστροφή του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ στο Ισραήλ, έπειτα από 19 μήνες.
Ταϊλάνδη: Τέλος στις έρευνες στο σημείο που κατάρρευσε ουρανοξύστης από το σεισμό
Η Ταϊλάνδη κήρυξε το τέλος της επιχείρησης έρευνας στο σημείο της Μπανγκόκ όπου κατέρρευσε.
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Απρίλιο
Οριακά βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν έδειξε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, μετριάζοντας.
Υψηλόβαθμος Σουηδός διπλωμάτης συνελήφθη για κατασκοπεία στη χώρα του σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση
Η σουηδική υπηρεσία ασφαλείας (Säpo) συνέλαβε έναν Σουηδό υψηλόβαθμο διπλωμάτη ως ύποπτο για κατασκοπεία,.