

Συμφωνίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία αναμένεται να υπογραφούν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόϊκο Μπορίσοφ.
Οι Συμφωνίες θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας.
Από την ελληνική πλευρά στις εργασίες θα συμμετέχουν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ενώ από τη βουλγαρική οι ομόλογοι τους υπουργοί.
Το πρόγραμμα των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου έχει ως εξής:
-Στις 10.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ.
-Στις 11.30, θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.
-Στις 13.15, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο Ελληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.
Στις 8.30 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Σχετικά Νέα
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.