Στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τρίτης η ΟΛΜΕ

Την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από αύριο, Τετάρτη, έως τη Δευτέρα, με θέματα το «αντεργατικό-αντιαπεργιακό» νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κι όλα τα ζητήματα του κλάδου, καθώς και τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ.

Όπως σημειώνει, «με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις τον συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς-μέλη της σε συμμετοχή στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τρίτης και στις κατά τόπους γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Σχετικά Νέα