Στη Βουλή το αίτημα του πρωθυπουργού για προ ημερησίας συζήτηση

Κατατέθηκε στην Βουλή το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής περί ανακοινώσεων και δηλώσεων της κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου.

Η συνεδρίαση προκλήθηκε μετά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη και τις απόπειρες κομματικοποίησης των αποκαλύψεων σεξουαλικής παρενόχλησης και των βιασμών ακόμα και ανήλικων.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη ανέφερε «αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας».

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές».
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας «προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon».

Τέλος, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για ανοιχτή συζήτηση στη Βουλή, «καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».

 

Σχετικά Νέα