

Στη Βιέννη αναμένεται να βρεθεί το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι κοινές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής καγκελαρίας, συγκεκριμένα πρόκειται να συζητηθούν ο χειρισμός των αποκαλούμενων “Foreign Terrorist Fighters”, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.
Παράλληλα, θα τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της προχθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε την Τρίτη την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι ενώ υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.
Σχετικά Νέα
Ουγγαρία: Ξεκινά η αποχώρηση από το ΔΠΔ – Πολιτική κίνηση στη σκιά του εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης της.
Ακραίος καύσωνας πλήττει την Κίνα: Θερμοκρασίες άνω των 40°C και οι επιπτώσεις για την ενέργεια
Θερμοκρασίες ρεκόρ άνω των 40 βαθμών Κελσίου καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα σε ορισμένες ζώνες.
Ιορδανία: Θανατική ποινή και φυλακίσεις για “τρομοκρατία” μετά τον θάνατο αξιωματούχων ασφαλείας
Δικαστήριο της Ιορδανίας καταδίκασε χθες Δευτέρα έναν κατηγορούμενο σε θάνατο κι άλλους έξι συγκατηγορούμενούς.
Οι Χούθι απειλούν με «ναυτικό αποκλεισμό» το λιμάνι της Χάιφας στο Ισραήλ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απείλησαν χθες Δευτέρα να προχωρήσουν στην επιβολή «ναυτικού αποκλεισμού».