Στη Ρωσία η παραβίαση της καραντίνας θα κοστίζει 24.000 ευρώ ή έως 7 χρόνια φυλάκιση

Το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) θα συνέλθει εκτάκτως αύριο 25 Μαρτίου για να συζητήσει τροπολογίες στον Ποινικό Κώδικα, που αφορούν ποινές φυλάκισης και επιβολή προστίμων για παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβάλλονται λόγω κορωναϊού.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της της κάτω βουλής, αναφέρεται ότι «για παραβίαση των κανόνων υγιεινής και επιδημιολογίας, η οποία μπορεί να επιφέρει τον θάνατο δύο ή περισσότερων ατόμων προτείνεται η επιβολή ποινής φυλάκισης έως επτά ετών». Για παραβίαση των εν λόγω κανόνων «η οποία μπορεί να προκαλέσει από αμέλεια θάνατο ανθρώπου, είτε μπορεί να προκαλέσει συνειδητά απειλή για μαζικές νοσήσεις» προτείνεται είτε η επιβολή προστίμου ύψους 2.000.000 ρουβλίων (περίπου 24.000 ευρώ) είτε η επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών.

Εάν η παραβίαση προκαλέσει από αμέλεια μαζικές νοσήσεις ή μόλυνση ατόμων, στον υπαίτιο μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500.000-1.000.000 ρουβλίων, (6.000-12.000 ευρώ) η, πρόστιμο που θα αντιστοιχεί σ’ έναν μισθό, είτε σε εισοδήματα περιόδου τριών έως πέντε ετών, είτε θα απαγορεύεται στον υπαίτιο να αναλαμβάνει ορισμένα αξιώματα ή να ασχολείται με ορισμένη δραστηριότητα για διάστημα ενός έως τριών ετών, η θα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως τριών ετών.

Η Κρατική Δούμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ενδέχεται να συζητήσει τις προτεινόμενες αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 31 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από TASS

Σχετικά Νέα