Στη Ρόδο κυβερνητικό κλιμάκιο για το μεταναστευτικό

Στη Ρόδο για το μεταναστευτικό πρόβλημα βρέθηκε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά.

Ο υπουργός Μετανάστευσης παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα είναι υπαρκτό αλλά περιορισμένο σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ σ’ ότι αφορά τα Δωδεκάνησα ανέφερε ότι η κατάσταση που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε έξαρση κατάφερε να ελεγχθεί και να περιοριστεί.

«Εμείς θέλουμε λύσεις στο θέμα των μεταναστευτικών ροών εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Λύσεις που θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και θα αισθάνονται ασφαλείς οι νησιώτες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καιρίδης επέμεινε πάντως στην άποψή του ότι δεν ήταν πρόσφατες οι αφίξεις των προσφύγων και μεταναστών στη Ρόδο, κάνοντας λόγο ακόμα και για πιθανή μαύρη εργασία.

Σ’ ότι αφορά στα δημοσιεύματα για εργαζόμενους μετανάστες στην Ευρωπαϊκή ΄Ένωση, ο υπουργός μετανάστευσης τόνισε ότι για να καταπολεμηθεί το παράνομο πρέπει να υπάρξουν νόμιμες δίοδοι.

«Πρέπει να έρθουν κάποιοι, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες» σημείωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την πρόσληψη συνοριοφυλάκων εντός του 2024 τόσο για τη Ρόδο όσο και για τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ έκανε λόγο και για τη δημιουργία ενός φυλασσόμενου χώρου για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη, θα υπάρξει χώρος για 12 έως 48 ώρες, έως ότου μεταφερθούν σε κλειστές δομές» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος .

Στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να δώσει λύσεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, επισημαίνοντας ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι δυνάμεις του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κατάσταση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα