Στη Νέα Υόρκη αρνούνται να επιτρέψουν τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους της πόλης

Οι αρμόδιες αρχές της μεγαλύτερης και πιο πυκνοκατοικημένης πόλης στις ΗΠΑ αρνούνται σθεναρά μέχρι στιγμής να νομιμοποιήσουν τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους

Εταιρείες όπως η Lime – η οποία εκμεταλλεύεται και στην Ελλάδα την ενοικίαση των ηλεκτρικών σκούτερ – που έχουν γεμίσει με πατίνια πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις, είναι αναγκασμένες να περιορίσουν τη δράση τους εκτός Νέας Υόρκης.

Το πρόστιμο για την παράνομη χρήση του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης ανέρχεται στα 500 δολάρια, αν και η αστυνομία δεν φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρή στην επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες που εμφανίζονται με ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, παρά το απαγορευτικό μέχρι στιγμής νομικό πλαίσιο.

Τα ηλεκτρικά πατίνια νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα και στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ και ήδη έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους στην πόλη του Χόμποκεν.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τοπικών αρχών, οι συσκευές αυτές είναι υπερβολικά επικίνδυνες, ειδικά στην περιοχή του Μανχάταν, όπου ήδη ο ανταγωνισμός για λίγο ελεύθερο χώρο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τους πεζούς και τους ποδηλάτες είναι πολύ έντονος.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάσιο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα, μου φαίνεται εντελώς παθητικό μέσο. Αν είναι να μετακινηθείς σε μικρή απόσταση, γιατί να μην περπατήσεις και να ασκηθείς και λίγο παράλληλα;»

Παρά την απαγόρευση πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αγοράσει ιδιόκτητα ηλεκτρικά πατίνια και τα χρησιμοποιούν κυρίως εκτός Μανχάταν.

Οι αρχές επιμένουν πάντως ότι μια πιθανή άρση της απαγόρευσης θα οδηγήσει σε σοβαρά ατυχήματα. Ήδη δύο αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών έχουν χάσει τη ζωή τους τον τελευταίο χρόνο στη πόλη, εκ των οποίων ο ένας ήταν ένα αγόρι 7 μόλις χρονών που χτυπήθηκε από διερχόμενο λεωφορείο τον περσινό Μάιο στο Μπρονξ.

Πηγή:lifo.gr με στοιχεία από τους New York Times

Σχετικά Νέα