

Σε αναζήτηση θεραπείας για τον κορωνοϊό και η ιαπωνική εταιρεία Shionogi, η οποία ετοιμάζει χάπι που έχει σχεδιαστεί να “σκοτώνει” τον κορωνοϊό μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Δοκιμές σε ανθρώπους για φάρμακο ενάντια στον κορωνοϊό ξεκινά η εταιρεία της Ιαπωνίας Shionogi, λαμβάνοντας μέρος στον «αγώνα» για την εξεύρεση θεραπείας για την ασθένεια της COVID-19.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, πρόκειται για χάπι, το οποίο θα χορηγείται μία φορά την ημέρα και έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ήδη δοκιμές για το φάρμακο, διερευνώντας πιθανές παρενέργειες, ενώ οι δοκιμές είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι το επόμενο έτος.
Το εν λόγω φάρμακο, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σκοπό να εξουδετερώνει τον ιό σε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Να σημειωθεί, πάντως, πως δεν είναι η πρώτη εταιρεία που διενεργεί δοκιμές για χάπι κατά του κορωνοϊού, καθώς αντίστοιχες δοκιμές έχουν ξεκινήσει και η Pfizer και η Merck.
Η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι το χάπι που θα χορηγείται δύο φορές την ημέρα, θα μπορούσε να βγει στην αγορά ακόμη και φέτος.
Και οι τρεις εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να καλύψουν ένα μεγάλο κενό στη μάχη κατά του κορωνοϊού, δεδομένης της διστακτικότητας μερίδας των πολιτών απέναντι στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, παρά τις εκκλήσεις των ειδικών και τις έρευνες που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικά και έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Σχετικά Νέα
Στη Μόσχα η συνάντηση Πούτιν – Σουλτάνου του Ομάν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί την Τρίτη στη Μόσχα με τον.
Στα «χέρια» της Ρωσίας χωριό, που είχε καταλάβει η Ουκρανία, στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Η Ρωσία ισχυρίζεται πως ανέκτησε τον προτελευταίο οικισμό που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του.
Επίσκεψη Μασκ στην Ινδία: Σχέδιο μετά από συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Μόντι
Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την Ινδία αργότερα μέσα στο έτος,.
Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.