Στη δίνη του κορωνοϊού η Ευρώπη – Νέα μέτρα

Νέα μέτρα στη μάχη κατά του κορωνοϊού ρίχνουν οι χώρες της Νότιας Ευρώπης, μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η χρήση μάσκας στο Παρίσι και άλλες περιοχές θα είναι πλέον υποχρεωτική.

Ιταλία

Θαμώνες νυχτερινού κέντρου της Σαρδηνίας διασκεδάζουν. Κανείς τους δε φοράει μάσκα, ενώ ο συνωστισμός είναι εμφανής. Είναι ένα από τα εστιατόρια που μετέτρεψαν το πολυτελές θέρετρο «Κόστα Σμεράλντα» σε εστία κορωνοϊού.

1.411 νέα κρούσματα κατέγραψαν οι ιταλικές αρχές σε μια ημέρα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Μάιο, όταν η χώρα ήταν το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στα μέτρα που επέβαλε η Ρώμη για να συγκρατήσει την εξάπλωση της πανδημίας είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τις 18:00 έως τις 06:00 σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, η απαγόρευση χορού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τα υποχρεωτικά τεστ στο αεροδρόμιο για ταξιδιώτες από ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς.

Γαλλία

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση μάσκας προστασίας στο Παρίσι και τα προάστιά του.

Το τελευταίο 24ωρο οι γαλλικές αρχές κατέγραψαν νέο ημερήσιο ρεκόρ με 6.111 νέα κρούσματα κοροναϊού και 21 γεωγραφικά διαμερίσματα έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινες ζώνες».

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού στις περιοχές όπου καταγράφεται έξαρση της πανδημίας, καθώς και για τους μαθητές ηλικίας άνω των 11 ετών.

Ισπανία

Τα πιο σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού έχει λάβει η Ισπανία, όπου ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλησιάσει το μισό εκατομμύριο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από την ηλικία των έξι ετών, οι ντίσκο και τα κλαμπ δε λειτουργούν, ενώ μπαρ και εστιατόρια κλείνουν στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σχετικά Νέα