Θέση για όσα έχουν γίνει όσον αφορά στην τραγωδία στα Τέμπη αλλά και για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος στις εκλογές καλείται να πάρει ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Ιδανική ευκαιρία γι’ αυτό θεωρείται η συνεδρίαση την Τετάρτη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου στη μια το μεσημέρι θα ενημερώσει για όλα όσα έχουν γίνει αλλά και όσα θα δρομολογηθούν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η τοποθέτηση Καραμανλή στην Βουλή είναι κάτι που ζητάει μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι κρύβει τον πρώην υπουργό του για να μην δοθούν οι δέουσες απαντήσεις.
Όμως, είναι γεγονός πως όχι μια αλλά δυο φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε εμμέσως τον κ. Καραμανλή να τοποθετηθεί στη Βουλή. Η πρώτη ήταν στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η δεύτερη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές φωτογραφίζοντας τον κ. Καραμανλή, όλοι όσοι έπαιξαν ρόλο σε οτιδήποτε σχετίζεται με το δυστύχημα πρέπει να συμμετάσχουν στις θεσμικές διαδικασίες προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Όμως, τονίζουν και κάτι άλλο. Ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται επιλεκτικοί όσον αφορά στις ευθύνες και στον καταλογισμό τους όπως πάντα.
«Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θέλει να καταθέσουν οι πρώην, να πουν τις απόψεις τους οι επόμενοι, τίποτα που να σχετίζεται με την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Λες και ο σιδηρόδρομος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε «ρολόι» και όλα διαλύθηκαν επί των ημερών της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Οικονόμου.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι η κίνηση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί λίγες ώρες μετά την τραγωδία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στην ελληνική πολιτική ζωή και δείχνει γενναιότητα, ωστόσο, ο πρώην υπουργός Μεταφορών είναι εκείνος που οφείλει να δώσει απαντήσεις για όλα όσα κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση.
Ανεξάρτητα αν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο γόνος της οικογένειας Καραμανλή πρέπει να βγει να δώσει μια προς μια τις απαντήσεις και τα στοιχεία εκείνα που θα καταδείξουν ότι τα προβλήματα δεν γεννήθηκαν επί ΝΔ αλλά ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί και αστοχίες και από τον υπουργό Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τώρα βγαίνει και κουνάει το δάχτυλο.
Δεν γίνεται, λένε, να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και μάλιστα με επιμονή καλούν και τον κ. Σπίρτζη να εμφανιστεί στην Βουλή και να μην επιλέγει τους μονολόγους σε τηλεοπτικά παράθυρα και συνεντεύξεις στις εφημερίδες.
Μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τονίζουν στο Μαξίμου και πάντα με θεσμικό τρόπο θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν και οι πολίτες θα κρίνουν.
Να μην σέρνεται άλλο το θέμα της υποψηφιότητας
Αυτό, ζητούν τόσο σε συζητήσεις, όσο και δημόσια βουλευτές και στελέχη της ΝΔ για το ενδεχόμενο να είναι ή όχι υποψήφιος στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής. Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι καλούν τον πρώην υπουργό να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει και μάλιστα σύντομα γιατί το θέμα αυτό κάνει κακό στην παράταξη.
Μουρμούρα υπάρχει και στην βάση της ΝΔ από στελέχη που σηκώνουν το βάρος της υπεράσπισης ακόμα και των ενεργειών του κ. Καραμανλή στο υπουργείο μέχρι την τραγωδία των Τεμπών. Θεωρούν μάλιστα ότι τώρα που έχουν ανατραπεί όλα και η εκλογική μάχη έχει αλλάξει χαρακτηριστικά, η κωλυσιεργία Καραμανλή μόνο καλό δεν κάνει στην παράταξη.
Τα επόμενα 24ωρα σύμφωνα με πληροφορίες θα κρίνουν πολλά. Τα όσα θα ακουστούν στην επιτροπή αλλά και το τοπίο που διαμορφώνεται ώρα με την ώρα θα δείξουν αν ο Σερραίος πολιτικός θα επιμείνει στην απόφασή του να κριθεί από τους πολίτες στις κάλπες.