Στερλίνα: Κάτω από τα υψηλά εννέα μηνών, με το βλέμμα στη Βουλή

Σε επίπεδα χαμηλότερα από το πρόσφατο υψηλό εννέα μηνών έχει σταθεροποιηθεί η στερλίνα, ενόψει της σειράς ενδεικτικών ψηφοφοριών, που θα διεξαχθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

Οι αγορές δεν μπορούν να είναι βέβαιες για το εάν θα υπάρξει κατάληξη εντός της ημέρας, ενώ η διαδικασία για την εξεύρεση ενός εναλλακτικού σχεδίου μπορεί να διαρκέσει έως και την Δευτέρα.

Το τοπίο θα μπορούσε να αρχίσει σιγά- σιγά να ξεκαθαρίζει, καθώς το απόγευμα θα συναντηθεί και η Τερέζα Μέι με βουλευτές του κόμματός της, προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν τη συμφωνία της. Ωστόσο ορισμένοι φοβούνται ότι μπορεί να θολώσει ακόμη περισσότερο.

«Η πιθανότητα να μην υπάρξει μια καλή και καλά τεκμηριωμένη εναλλακτική, ωστόσο, παραμένει και δυνητικά μπορεί να θολώσει τα πράγματα περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paul Markham, διαχειριστής κεφαλαίων στην Newton Asset Management σε άρθρο του σε ιστοσελίδα.

Υπό τις συνθήκες αυτές η στερλίνα σταθεροποιείται σήμερα στα 1,3195 δολάρια και στις 85,36 πένες έναντι του ευρώ. Είχε καταγράψει υψηλό εννέα μηνών νωρίτερα στο μήνα, στα 1,3380 δολάρια.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων να επιλέγει ποιες προτάσεις θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Σχετικά Νέα