

Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες σιτηρών της Ουκρανίας κατά μήκος του Δούναβη δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν “αδιαφορεί” για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική διπλωματία.
“Είναι απαράδεκτο. Ο Πούτιν αδιαφορεί για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια”, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ.
Έπειτα από αρκετές επιθέσεις στις αρχές Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός έβαλε ξανά στο στόχαστρό του τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
“Συνέπεια των εχθρικών πληγμάτων σε ένα από τα λιμάνια του Δούναβη: χτυπήθηκαν αποθήκες σιτηρών”, έγραψε ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Όλεγκ Κίπερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης σήμερα την αναχώρηση του πρώτου εμπορικού φορτηγού πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού, αψηφώντας τη Ρωσία που απειλεί να βυθίσει τέτοια πλοία από τότε που αποχώρησε από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.
Η Ουάσινγκτον καλεί τη Μόσχα να επιστρέψει “αμέσως” στη συμφωνία.
“Η αντίθεση είναι πολύ ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί εταίροι μας εμπνέουν τον κόσμο ενώ η Ρωσία κάνει τον κόσμο να λιμοκτονεί χρησιμοποιώντας τα τρόφιμα ως όπλο”, δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ.
Σχετικά Νέα
Συρία: Αναδιάρθρωση του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών
Οι συριακές αρχές ανακοίνωσαν χθες Σάββατο την αναδιάρθρωση του υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την.
Ισραήλ: Εκατοντάδες διαδήλωσαν υπέρ του τερματισμού του πολέμου στη Γάζα
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο, 24 Μαΐου, στο Τελ Αβίβ, ζητώντας τον τερματισμό του.
Βρετανία: Επανεθνικοποίηση της σιδηροδρομικής εταιρείας South Western Railway
H South Western Railway, σιδηροδρομική εταιρεία στη νοτιοδυτική Αγγλία, είναι η πρώτη που επιστρέφει.
Κολομβία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές
Σε τραγωδία κατέληξε για φοιτητές και καθηγητές η εκπαιδευτική εκδρομή ενός πανεπιστημίου στη δυτική.