

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19», όπως ανέφερε.
Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε προαναγγείλει ότι σκόπευε να αυξήσει τον αριθμό των χωρών που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα (το «Επίπεδο 4»), βασιζόμενο στις τρέχουσες εκτιμήσεις των Αμερικανών ειδικών σε θέματα υγείας. Ως αποτέλεσμα, στη βαθμίδα αυτή βρέθηκε σχεδόν το 80% όλων των χωρών παγκοσμίως.
Μέχρι χθες, Τρίτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέτασσε μόνο 34 χώρες (σε σύνολο περίπου 200) στην κατηγορία 4, ενώ από σήμερα έχουν αυξηθεί στις 131. Το υπουργείο απέφυγε να σχολιάσει πότε θα ολοκληρώσει αυτήν την επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας του.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πέπε και Λουσία, ένα ζευγάρι ανταρτών αγγέλων της δημοκρατίας
Ο Ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα και η σύζυγός του Λουσία Τοπολάνσκι ερωτεύτηκαν.
Δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως δύο Ισραηλινοί πολίτες τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρών εναντίον.
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.