

Προβληματισμός επικρατεί στις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς χιλιάδες δανειολήπτες έχουν εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που τους δίνεται και έχουν «παγώσει» την πληρωμή των δόσεων, κυρίως στεγαστικών δανείων.
Για τα χρέη προς τις τράπεζες, μια «απάντηση» θα δώσει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.
Μετά και την παράταση που δόθηκε για το τέλος Οκτωβρίου, τα δάνεια που θα ενταχθούν, αναμένεται να προσεγγίσουν τις 200.000.
Αυτοί οι δανειολήπτες θα πέσουν στα «μαλακά» τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021 καθώς από τις μηδενικές καταβολές δόσεων (λόγω του παγώματος) που ισχύουν σήμερα, θα περάσουν στην καταβολή δόσης της τάξεως του 10% του συνολικού ποσού.
Για όσους δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, οι τράπεζες αναμένεται να ετοιμάσουν προτάσεις ρυθμίσεων ώστε μέσω επιμηκύνσεων ή μερικής αναστολής πληρωμών, να υπάρξει ομαλή επιστροφή στην «κανονικότητα».
Για παράδειγμα, εξετάζεται το 2021 να καταβάλλεται «μισή δόση» για χρονικό διάστημα από τρεις έως και 12 μήνες ανάλογα με την ανάγκη του κάθε πελάτη.
Αυτή τη στιγμή, σε πλήρη αναστολή εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 360.000 δάνεια.
Σχετικά Νέα
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.
e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από αύριο στα ΑΤΜ – Αναλυτικά οι πληρωμές έως τις 25 Απριλίου
Μια σειρά από παροχές και επιδόματα θα πληρώσουν από αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 22.
Πότε θα φτάσει ο ασφαλιστικός μας βίος στην οθόνη του κινητού
Προσωποποιημένη πληροφορία, στην οθόνη του υπολογιστή ή ακόμη και στο κινητό, θα μπορούν να.
Τουρισμός: Πάνω οι αφίξεις αλλά στάσιμα τα έσοδα
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και την εικόνα των κρατήσεων να.