Στ. Μάνος: Ασυγχώρητες οι καταλήψεις – Όσο διαρκούν, να περικόπτονται 30% οι μισθοί πρυτάνεων, κοσμητόρων και διευθυντών

Για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια και «την ευθύνη των πρυτάνεων και των κοσμητόρων για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ» έκανε ανάρτηση ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος προτείνει να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους, όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «οι κ.κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα Λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου

«Δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Να διαφωνήσει όσο θέλει χωρίς όμως να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς καταλήψεις δημόσιων χώρων, χωρίς προπηλακισμούς όσων έχουν αντίθετη γνώμη.

Οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών είναι κατά τη γνώμη μου ασυγχώρητες και θα έπρεπε να επισύρουν αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες. Στα μεν ΑΕΙ τη διαγραφή των καταληψιών, στα δε Λύκεια την επανάληψη του έτους.

Ευθύνη για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν και οι Πρυτάνεις, οι Κοσμήτορες και οι διευθυντές των Λυκείων. Θα ήθελα, για όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους. Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα Λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα