

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την αύξηση, κατά 480, των οργανικών θέσεων των συνοριακών φυλάκων και αναμένεται η διαδικασία των προσλήψεων.
Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση 480 νέων οργανικών, επί θητεία, θέσεων συνοριακών φυλάκων ορισμένου χρόνου.
Η αύξηση των οργανικών θέσεων αποσκοπεί, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, στην αποτελεσματική φύλαξη των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), που λειτουργούν στην Αττική, Κόρινθο, Ξάνθη και Δράμα, όπου κρατούνται παράτυποι μετανάστες.
Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η πρόσληψη των 480 συνοριακών φυλάκων κρίνεται επιβεβλημένη, γιατί «αφενός μεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, αφετέρου δε, θα αποτελέσει το πρόκριμα για την επιστροφή ικανού αριθμού» από το ένστολο προσωπικό των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας και αστυνομικών υπηρεσιών όλης της επικράτειας, που απασχολείται με απόσπαση στα ΠΡΟΚΕΚΑ, «με άμεση απόρροια την παύση δαπανών οδοιπορικών, εκτός έδρας, διαμονής και διατροφής του εν λόγω προσωπικού και τη διάθεσή τους προς εκτέλεση της αποστολής του Σώματος στις περιοχές αρμοδιότητας των υπηρεσιών όπου ανήκουν οργανικά».
Ακόμη αναφέρει, ότι η δαπάνη για την πρόσληψη των 480 νέων συνοριακών φυλάκων ανέρχεται στα 8.536.224 ευρώ και θα καλυφθεί από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος.
Τελικά, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου και εισηγήτρια την πάρεδρο Θεώνη Κανελλοπούλου, με την υπ΄ αριθμ. 101/2020 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο διατάγματος.
Σχετικά Νέα
Νεκρός 81χρονος στο αλιευτικό του σκάφος στην Αιδηψό
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου 2025, μέσα στο.
Ρήγμα στα ταξί για το «σκνίπα pass» – Αλλαγή στάσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία
«Γυρνάς μ’ ένα ταξί μέσα στη νύχτα…» λέει το γνωστό τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα,.
Έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στη Νέδα με νεκρό το 4χρονο αγόρι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Νέδας.