

Το Ά τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου με την υπ´αριθμόν 1342/2023 πιλοτική απόφασή του έκρινε ότι στο «νόμο Κατρούγκαλου» που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αναδρομική καταβολή των παραπάνω διαφορών και επιδομάτων.
«Στοπ» του ΣτΕ σε 16.000 συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ που διεκδικούσαν αναδρομικά διαφορές επικουρικών συντάξεων και δώρων-επιδόματων από το 2016 και μετά. Ειδικότερα, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «δεν καταβάλλονται, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος του ν. 4387/2016, τα δώρα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που είχαν καταργηθεί με το άρθρο πρώτο του ν. 4093/2012 και των οποίων η κατάργηση κρίθηκε αντισυνταγματική με τις 2287-2288/2015 αποφάσεις της Ολομέλεια του ΣτΕ », καθώς, «δεν υφίσταται αγώγιμη αξίωση για τις παροχές αυτές για τον μετά την 12.5.2016 χρόνο» όταν και άρχισε να ισχύει ο νόμος 4387/2016. Επισημαίνεται δε, ότι «το ακυρωτικό αποτέλεσμα των 1889-1891/2019 αποφάσεων του Δικαστηρίου δεν επάγεται ως συνέπεια να καθίστανται αγώγιμες αξιώσεις κατά του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. (ήδη e-Ε.Φ.Κ.Α.) των παλαιών συνταξιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ισόποσης με το επίδομα αδείας και τα δώρα εορτών για τον μετά την ισχύ του ν. 4387/2016 χρόνο, ανεξάρτητα αν οι αξιώσεις αυτές επιδιώκονται με αγωγές ασκηθείσες πριν ή μετά τις 4.10.2019».
Σχετικά Νέα
Εκτοξεύθηκε στο 4,8% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024
Στο 4,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2024 σύμφωνα με τη Eurostat, ξεπερνώντας.
Το Σάββατο το πρωί η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Το Σάββατο, στις 10 το πρωί ώρα Ιταλίας (11:00 ώρα Ελλάδας), θα τελεσθεί η.
Δέκα ορόσημα των 100 πρώτων ημερών της θητείας Τραμπ
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε.
Πούτιν: Για πρώτη φορά ανοιχτός σε «διμερείς συνομιλίες» με το Κίεβο
Ανακοινώνοντας το τέλος της πασχαλινής «εκεχειρίας», ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα.