ΣτΕ: Αναβολή για αρχές Δεκεμβρίου της συνεδρίασης για τις τριετίες

Council of State cancelled the television license auction on Oct. 26, 2016 / Το συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την διαδικασία για της τηλεοπτικές άδειες, στις 26 Οκτωβρίου, 2016

Για τις αρχές Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με την προσφυγή του ΣΕΒ και άλλων περιφερειακών βιομηχανικών ενώσεων ενάντια στην εγκύκλιο της τέως Υπ. Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου που πρόβλεπε αύξηση στον κατώτατο μισθό και για όσους μισθωτούς είχαν κατοχυρώσει επίδομα 3ετίας το 2012.

Υπενθυμίζεται πως τoν περασμένο Ιούλιο, ο ΣΕΒ είχε προσφύγει στο ΣτΕ θεωρώντας παράνομη την εγκύκλιο Αχτσιόγλου, η οποία πρόβλεπε, από τον περασμένο Φεβρουάριο, αύξηση 11% στον μικτό κατώτατο μισθό και όσων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα είχαν κατοχυρώσει αυξήσεις έως 30% στις αποδοχές τους λόγω προϋπηρεσίας.

Αντίθετα, η ΓΣΕΕ αλλά και το Υπ. Εργασίας έχουν ταχθεί υπέρ της διατήρησης του σχετικού επιδόματος. Η συνεδρίαση του ΣτΕ, η οποία θα έκρινε αν είναι παράνομη ή νομική η εγκύκλιος Αχτσιόγλου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Ωστόσο, αυτή αναβλήθηκε για τις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Συνεπώς, για τους μισθωτούς με προϋπηρεσία θα συνεχίσει, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, να ισχύει η αύξηση την οποία έλαβαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το ΣτΕ κρίνει παράνομη την εγκύκλιο Αχτσιόγλου, θα πρέπει να καταργηθούν από εκεί και πέρα οι εν λόγω αυξήσεις. Αν την κρίνει νόμιμη, θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Σχετικά Νέα