

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το υπό αμφισβήτηση από το υπουργείο Υγειάς εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί «τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου» όπως να αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την «καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού», όπως υποστηρίζουν, «ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση και προσθέτει «τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε δυο χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών και.
Hellenic Train – ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
Σημαντικές καθυστερήσεις αλλά και ματαιώσεις υπάρχουν σε δρομολόγια τόσο στον υπεραστικό άξονα Αθήνα –.
Σπαρτιάτες: Αθώοι και οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων
Αθωώθηκαν και οι 13 κατηγορούμενοι στη δίκη των Σπαρτιατών. Απηλλάγησαν από την κατηγορία της.
Θεσσαλονίκη: Τρεις νεαροί οι δράστες της επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων στα Διαβατά
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Α.Τ. Δέλτα, περιστατικό επίθεσης σε βάρος δύο ανηλίκων.