Σταύρος Ξαρχάκος: «Η Ηρώ αξίζει όλα τα εύσημα»

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο ένθετο «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής, ο Σταύρος Ξαρχάκος μίλησε για τα καλλιτεχνικά σχέδια του αλλά και τη σχέση με τη σύντροφο του.

Η σύζυγος μου έχει υποστεί  bullying  για τη σχέση μας

«Αναρωτιέμαι ποιο είναι το επίτευγμα του διαδικτύου και του Facebook και όλων αυτών των Μέσων – πείτε τα όπως θέλετε – όταν βλέπεις να συντελείται εκεί μέσα όλο αυτό το λαϊκό δικαστήριο και κουτσομπολιό, όλο αυτό το bullying», δηλώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.

«Η σύζυγός μου, ας πούμε, η Ηρώ Σαΐα, έχει υποστεί τρομερό bullying για τη σχέση μας εκεί μέσα. Και ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω το γιατί. Ένα bullying τρομερά ανήθικο, από ανθρώπους που ούτε μας ξέρουν, ούτε τους ξέρουμε», επισημαίνει ο κορυφαίος συνθέτης.

Την ευτυχία τους συμπλήρωσε ο ερχομός των παιδιών τους πριν 7 χρόνια

Το ζευγάρι πέραν της προσωπικής σχέσης του συνεργάζεται και στα επαγγελματικά του

Αυτό είναι, άραγε, το επίτευγμα του σήμερα;

«Το επίτευγμα της εποχής μας είναι ότι κάποιος που είναι το απόλυτο «τίποτα» ξαφνικά γίνεται «κάτι», κι αυτό το «κάτι» έρχεται να σχολιάσει επί παντός επιστητού;

Ειλικρινά, επιτρέψτε μου να μην κατανοώ όλη αυτή τη συνθήκη. Είμαι συνειδητά εκτός από όλα αυτά τα Μέσα. Δεν ξέρω αν είναι ζωή να ασχολείσαι με τη ζωή του άλλου», σημειώνει ο Σταύρος Ξαρχάκος στη συνέχεια της τοποθέτησής του.

H Ηρώ Σαϊα

Η Ηρώ και η οικογένεια τους

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Ηρώ Σαΐα, ο Σταύρος Ξαρχάκος τονίζει: «Η Ηρώ αξίζει όλα τα εύσημα. Η οικογένειά μας, τα δύο μας μικρά παιδιά, με έχουν αλλάξει ως χαρακτήρα. Χρωστάω πολλά στην Ηρώ και το λέω δημόσια, γιατί οφείλουν κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους. Είμαι πανευτυχής που έχω αυτή την οικογένεια. Το επίτευγμά μου είναι αυτό.

Τα ομορφότερα ποιήματα είναι τα παιδιά μου

Ξέρετε, κάποτε κάποιος με είχε ρωτήσει αν έχω γράψει ποίηση. Του είπα: ναι, έχω γράψει, τα δύο ομορφότερα ποιήματά μου είναι τα δύο 7χρονα πλέον παιδιά μου».