Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δικιά της απόφαση, δεν αφορά την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος»

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κληθείς να σχολιάσει τη νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ, η οποία περιορίζει κατά 5% την έκπτωση συνέπειας.«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις, είναι 100% δικιά της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν αφορά την κυβέρνηση» σημείωσε ο Γ. Σταθάκης μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως είπε, την κυβέρνηση αφορά η τιμή του ρεύματος. «Το έχουμε πει κατ’επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ρεύματος, αυτό είναι η κυβερνητική ευθύνη» υπογράμμισε.

Τι είπε για τη μάχη των «μακεδονικών προϊόντων»

Ερωτηθείς για «μάχη» των μακεδονικών προϊόντων έναντι των γειτόνων μας, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι η χώρα μας την κερδίζει «διότι μέχρι χθες 146 χώρες αναγνώριζαν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας άρα η ελληνική διπλωματία σε κάθε εμπορική έκθεση ανάλωνε ώρες επί ωρών για να γράφεται το FYROM».

Ο Γ. Σταθάκης τόνισε ότι τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα είναι κατοχυρωμένα 100%, καθώς υπάρχει απόλυτα καθαρή διατύπωση. «Η άλλη πλευρά πρέπει να έχει σαφέστατο μήνυμα ότι είναι προϊόν Βόρειας Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Σχετικά Νέα