Στάση μετά το ανοδικό σερί για τον χρυσό

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει των αποφάσεων της Federal Reserve την Τετάρτη και ενώ το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει ένα εντυπωσιακό ανοδικό σερί, συμπληρώνοντας έξι συνεχείς εβδομάδες ανόδου – το μεγαλύτερο σερί από τον Αύγουστο του 2020.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έχασε 6,40 δολ. ή 0,3% και έκλεισε στα 1.939,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, αλλά και για την ομιλία του προέδρου της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ στην οποία αναμένεται να δώσει ένα γενικό περίγραμμα για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της, μικρότερου όμως ύψους, κατά 25 μονάδες, επιβραδύνοντας τη σύσφιξη της πολιτικής της μετά τους φρενήρεις ρυθμούς του 2022.

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισε το ασήμι, με το συμβόλαιο Μαρτίου να κερδίζει 11 cents ή 0,5% και να σκαρφαλώνει στα 23,733 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα έχασε 2 cents ή 0,5% στα 4,202 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων η πλατίνα Απριλίου πρόσθεσε 3,80 δολ. ή 0,4% στα 1.020,60 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 28,30 δολ. ή 1.8% στα 1.628 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα