Στάση εργασίας στο τραμ την Παρασκευή

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί του τραμ για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του δικτύου που όπως υποστηρίζουν εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, όπως είχε γράψει και το ethnos.gr, ύστερα και από την άκαρπη διαδικασία διαμεσολάβησης στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

«Φτάσαμε μετά από 2,5 χρόνια, οι Ηλεκτροδηγοί ΤΡΑΜ, με τις καθημερινές υπεράνθρωπες προσπάθειες και με το φιλότιμο τους, να προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας, ένα συγκοινωνιακό έργο με το ελάχιστο επιτρεπτό όριο ασφάλειας» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ηλεκτροδηγοί.

Προσθέτουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας, εξώδικα, στάσεις εργασίας, «δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα, καμία ορατή βελτίωση στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ, όσο αφορά το θέμα της Νέας Τηλεματικής».

Μετά και την τελευταία ενέργεια στο πλαίσιο επίλυσης του ζητήματος (Δημόσιος διάλογος με την ΣΤΑΣΥ στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και αναστολή στάσης εργασίας στις 6/10/2021), την παραδοχή της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ για την σοβαρότητα του προβλήματος, τις προτάσεις από την πλευρά της εταιρίας για επιπλέον πίστωση χρόνου, χωρίς όμως να παρουσιαστούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το Δ.Σ. του Σωματείου των Ηλεκτροδηγών αποφάσισε την πραγματοποίηση της στάσης εργασίας καθώς επίσης και την οδήγηση του ζητήματος στα δικαστήρια μέσω των δικηγόρων του σωματείου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα