

Στάση εργασίας 11πμ – 3μμ και συγκέντρωση στις 11:30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή, προγραμματίζουν για αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Οι Ομοσπονδίες απορρίπτουν στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που στοχεύει, όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, «στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας».
Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί «πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό». Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ και διεκδικεί μεταξύ άλλων, ισχυρή Δημόσια Υγεία, άρση αναστολών εργασίας, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ουσιαστική αύξηση στους μισθούς.
Σχετικά Νέα
Candida Auris: Και δεύτερο κρούσμα στο ΠΑΓΝΗ, σε καραντίνα 64χρονος
Δεύτερο κρούσμα του Candida Auris εντοπίστηκε σε τυχαίο έλεγχο σε ασθενή που νοσηλεύεται τις.
Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Βρέθηκε δείγμα αίματος πριν μείνει τετραπληγική
Φως στα αίτια ανακοπής της Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξουν τα νέα ευρήματα βιολογικού υλικού.
Καιρός – Meteo: Ψυχρό μέτωπο φέρνει βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο
Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τους επόμενους 6 μήνες λόγω έργων στη Γραμμή 4 του Μετρό
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 έως τις 18 Νοεμβρίου.