Σταμάτα – Ροδόπολη: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή η πυροσβεστική

Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα αρχικά και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε Ροδόπολη και Διόνυσο, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά πλέον η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων κι επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους ενώ έκανε γνωστό πως η φωτιά ξεκίνησε από το κοιμητήριο Σταμάτας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις άλλες περιοχές.

Φωτιά στη Σταμάτα: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, έρευνα για εμπρησμό
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στάχτη έχουν γίνει αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Έχει πάρει διαστάσεις το πύρινο μέτωπο – Σε εγρήγορση το ΕΚΑΒ (pics)
«Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη. Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Βασίλης Κλεφτάκης κάνει λόγο για εμπρησμό.

Νωρίτερα νέο μήνυμα ήχησε από το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Σταμάτας, Ροδόπολης, Δροσιάς, Διονύσου, στο οποίο αναφέρεται να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην μπουν στο εσωτερικό των σπιτιών οι καύτρες από την επικίνδυνη φωτιά που ξεκίνησε από τη Σταμάτα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα