

Ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ καταδίκασε τα αντισημιτικά συνθήματα και το κάψιμο σημαιών του Ισραήλ σε σημερινές συγκεντρώσεις στη Γερμανία.
Σε άρθρο του, το οποίο φιλοξενείται στην εφημερίδα «Bild», ο πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ γράφει ότι «το γερμανικό Σύνταγμα εγγυάται το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία των διαδηλώσεων, αλλά αυτοί που καίνε σημαίες με το αστέρι του Δαβίδ και φωνάζουν αντισημιτικά συνθήματα κάνουν κατάχρηση αυτού του δικαιώματος.
Επιπλέον, διαπράττουν εγκλήματα τα οποία θα πρέπει να διωχθούν. Τίποτα δεν δικαιολογεί το να απειλούνται Εβραίοι στη Γερμανία ή τις επιθέσεις σε συναγωγές σε γερμανικές πόλεις. Το μίσος κατά των Εβραίων – ανεξάρτητα από το ποιον προέρχεται – δεν θα γίνει ανεκτό», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος.
Οι σημερινές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν με αφορμή την πρόσφατη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Γάζα μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ. Ισραηλινές σημαίες κάηκαν σε αρκετές γερμανικές πόλεις. Στο Γκελζενκίρχεν, οι διαδηλωτές φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα.
Αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια έλαβαν πρόσθετα μέτρα προστασίας σε εβραϊκά κτίρια. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τόνισε επίσης στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke ότι «το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των συναγωγών χωρίς καμία επιφύλαξη». Πολλοί άλλοι πολιτικοί καταδίκασαν επίσης τα περιστατικά.
Με αφορμή τα γεγονότα στο Γκελζενκίρχεν, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας έκανε λόγο για «καθαρό αντισημιτισμό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Έντονη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τον διορισμό Ευρωπαίου Ειδικού Αντιπροσώπου για την Κύπρο
Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στον διορισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Ειδικού Αντιπροσώπου.
Γάζα: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τα ξημερώματα
Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (15/5) με βάση επικαιροποιημένο απολογισμό, ότι.
Τραμπ: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι “πολύ κοντά” σε μια συμφωνία με το Ιράν για το.
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει εθελουσίως τον μισθό του κατά 25%
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ θα μειώσει εθελουσίως το μισθό του κατά 25%,.