Σταϊκούρας: Την Πέμπτη νομοθετούμε τη μη απόδοση ενοικίων Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου

Την Πέμπτη «θα νομοθετηθεί στη Βουλή η μη απόδοση ενοικίων όσων πλήττονται από την πανδημία για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η χώρα θα αντέξει και ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα μέτρα της πανδημίας και ειδικότερα με τη μη απόδοση των ενοικίων, σημειώνοντας πως «το τι θα γίνει μετά το Φεβρουάριο θα το αξιολογήσουμε το επόμενο διάστημα» και πρόσθεσε πως «τα μέτρα στο υγειονομικό πεδίο που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσαν 500 εκατομμύρια κόστος σε μηνιαία βάση στην πραγματική οικονομία».

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «το κράτος βγαίνει στις αγορές με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να εξασφαλίσει χρήματα».

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι οι δυνατότητες στην οικονομία δεν είναι απεριόριστες, ωστόσο τόνισε ότι το κράτος θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι των οικονομικών και υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση αξιολογεί τα δεδομένα ώστε να μειώσει τα υφιστάμενα κόκκινα δάνεια αλλά και όσα «κοκκινίσουν» μελλοντικά. Σε ότι αφορά την επιδότηση παγίων δαπανών είπε πως θα διατεθούν 10 εκατομμύρια ευρώ και το μέτρο θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως θα μειωθεί σε κάποιες περιοχές ενώ θα αυξηθεί όπου είναι απαραίτητο να γίνει αυτό.

Τέλος, ανέφερε πως αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα