

Η απόφαση εκταμίευσης του τρίτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, σχολίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη σημερινή απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πρόκειται για την «τρίτη, συνεχόμενη, θετική Έκθεση για την Ελλάδα, σε λιγότερο από έναν χρόνο». Πρόσθεσε ακόμη πως επιβεβαιώνεται εκ νέου η δημοσιονομική ευελιξία, που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη, περιλαμβάνοντας και τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.
Αναλυτικά, η δήλωση του Χρ. Σταϊκούρα αναφέρει:
«Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Eurogroup. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η 6η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα.
Ήταν η τρίτη, συνεχόμενη, θετική Έκθεση για την Ελλάδα, σε λιγότερο από έναν χρόνο. Αναγνωρίστηκε, από όλους τους συμμετέχοντες, η καλή πορεία της οικονομίας πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.
“Εκθειάστηκε η ταχεία και αποφασιστική αντίδραση της Κυβέρνησης” για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.
Επιβεβαιώθηκε η πρόοδος σε σειρά μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντίξοες συνθήκες, και οι προοπτικές για ισχυρή ανάκαμψη το 2021.
Επαναλήφθηκε ότι η δημοσιονομική ευελιξία, που ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη, περιλαμβάνει και τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.
Επακόλουθο των ανωτέρω υπήρξε η απόφαση εκταμίευσης του τρίτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 748 εκατ. ευρώ, του δεύτερου πακέτου επί σημερινής διακυβέρνησης.
Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, συνεχίζει να εφαρμόζει το συνεκτικό, δυναμικό, αποτελεσματικό και εμπροσθοβαρές σχέδιό της. Σχέδιο το οποίο, με την υλοποίηση φιλοαναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας, θα μας επιτρέψει να υπερβούμε τις σημερινές δυσκολίες με τις ελάχιστες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, και να διαμορφώσουμε στέρεες βάσεις για το μέλλον της οικονομίας».
Σχετικά Νέα
Επίδομα αδείας καλοκαιριού 2025: Πότε πληρώνεται από τους εργοδότες, πώς υπολογίζεται
Αυξημένο επίδομα αδείας θα λάβουν φέτος οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με.
Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε κατά 25% το γραφειοκρατικό βάρος των επιχειρήσεων
«Δεν υπάρχει πιο ισχυρή άμυνα για τη χώρα από μια οικονομία που παράγει», τόνισε.
Απλησίαστο το σουβλάκι: Πού εκτινάχθηκε ακόμα και στα 7 ευρώ
Το σουβλάκι, το παραδοσιακό street food στη χώρα μας έχει μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας καθώς.
Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα καλοκαιριού: Ποιοι θα το λάβουν και πώς
Δήμος θα χορηγήσει έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 2025 σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Πρόκειται για.