Σταδιακή η κανονική λειτουργία πτήσεων μετά το «μπλακ άουτ» στη Βρετανία

Μετά τη Βρετανία το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας «κατέρρευσε» και στην Ιταλία, κυρίως στον τομέα της Ρώμης και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ιταλίας, κάτι που-όπως καταλαβαίνει κανείς- συμπαρασύρει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις στην Ευρώπη.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το πρόβλημα οφειλόταν σε δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή σε επίθεση χάκερς.

Εντοπίστηκε και επιδιορθώθηκε το πρόβλημα
Σε μια νέα εξέλιξη, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και επιδιόρθωσε» το τεχνικό πρόβλημα που έχει προκαλέσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εκτεταμένες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που χρησιμοποιούν τον βρετανικό εναέριο χώρο.

«Συνεργαζόμαστε τώρα στενά με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για να διαχειριστούμε τις πτήσεις που επηρεάζονται όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Οι μηχανικοί μας θα παρακολουθούν προσεκτικά την απόδοση του συστήματος καθώς επιστρέφουμε στην κανονική λειτουργία», ανέφερε η NATS σε ανακοίνωσή της.

Η NATS αναγκάστηκε να προβεί σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς αξιωματούχοι της υπηρεσίας εργάζονται για την αντιμετώπιση του τεχνικού ζητήματος που προέκυψε, με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το χρονικό του χάους που προκλήθηκε με το τεχνικό ζήτημα
Σε κάθε περίπτωση, η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας (NATS) της Βρετανίας αναγκάστηκε να προβεί σήμερα σε περιορισμούς της εναέριας κυκλοφορίας, καθώς αξιωματούχοι της υπηρεσίας εργάζονται για την αντιμετώπιση ενός τεχνικού ζητήματος που προέκυψε, με τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε αυτήν την ώρα τεχνικό πρόβλημα και θέσαμε σε εφαρμογή περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν το πρόβλημα», δήλωνε νωρίτερα εκπρόσωπος της NATS, προσθέτοντας πως δεν έχει κλείσει ο βρετανικός εναέριος χώρος.

Η NATS τόνισε ότι το πρόβλημα έχει επίπτωση στη δυνατότητά της να επεξεργάζεται αυτόματα σχέδια πτήσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα