Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται το «καλάθι της Σαρακοστής»

Τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ το προσεχές χρονικό διάστημα ενόψει της Σαρακοστής και του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ξεκινήσει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, έπειτα θα υπάρξει ένα καλάθι με είδη που σχετίζονται με το πασχαλινό τραπέζι και τέλος σχεδιάζεται ένα ακόμη καλάθι που θα αφορά τα παιδιά.

Πότε τίθενται σε ισχύ τα τρία καλάθια
Το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα. Παράλληλα, όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, σε αυτό θα ενταχθούν και προϊόντα που αφορούν το εορταστικό τραπέζι, το οποίο θα εξελιχθεί σε καλάθι του Πάσχα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού, θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε υπολογιστεί αρχικά να διαρκέσει έως και τον Μάρτιο. Οπότε, το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να επιτραπεί η παράταση του μέτρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα