

Επίσκεψη στα κατεχόμενα της Κύπρου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 18 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκοκυπριακού ΜΜΕ.
Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Kibris postasi έκανε αναφορά στα εγκαίνια του πρόσθετου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι στην τελετή έναρξης λειτουργίας της νέας πτέρυγας που θα γίνει στα κατεχόμενα της Κύπρου το παρών θα δώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως τονιζόταν στο ρεπορτάζ, τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα μεταβεί στα κατεχόμενα της Κύπρου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι εγκαταστάσεις δεν είναι έτοιμες ακόμα
Ωστόσο, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις εμπλεκομένων πλευρών, ούτε ο τερματικός σταθμός, ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι τεχνικά, όπως είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες αποκαλούμενοι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους της Κύπρου. Επιπλέον, η εκπαίδευση του απαιτούμενου για το έργο προσωπικού, δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 του τρέχοντος μηνός.
Η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά την διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού.
«Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο», ανέφερε το δημοσίευμα.
Τα εγκαίνια είχαν αρχικά προγραμματιστεί να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Μέχρι τώρα όμως, τίποτα δεν έγινε.
Πάντως, όπως αναφέρει και στον τίτλο του το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται τα εγκαίνια να τελεστούν καθαρά για λόγους επίδειξης και επικοινωνιακής προώθησης, χωρίς το έργο να είναι απόλυτα ολοκληρωμένο και έτοιμο προς λειτουργία.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.