

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην αραβική χώρα, κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις των ΗΑΕ Μοχάμεντ Αλ Μποουάρντι και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).
Επίσης θα παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”, καθώς και το Διεθνές Συνέδριο ‘Αμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν στο εθνικό εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι.
Με την ευκαιρία αυτή, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων ενώ θα μεταβεί στην φρεγάτα ΥΔΡΑ που ναυλοχεί από χθες στο λιμάνι Ζαγέντ Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (ε.α.)Θεόδωρος Λάγιος.
Εν τω μεταξύ κατέπλευσε χθες στα ΗΑΕ η φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021, που θα πραγματοποιηθούν στο Abu Dhabi National Exhibition Centre, από αύριο έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ημέρα έφθασε στο Dubai προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευθεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων».
Μέρος της εκπαίδευσης της Ομάδας των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών θα παρακολουθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
Σχετικά Νέα
Κ. Τσουκαλάς: Γιατί δεν πληρώνει η κυβέρνηση τα αναδρομικά του 11μήνου στους συνταξιούχους, αφού το ΣτΕ και το ΑΕΔ έχουν αποφανθεί οριστικά;
«Τον Μάρτιο αυξήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων 2%. Μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού και.
Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κατά το Μεγάλο Σάββατο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας θα παρακολουθήσει αύριο Μεγάλο Σάββατο την Ακολουθία.
ΣΥΡΙΖΑ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες: Διασύρει τη χώρα μας – Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τραυματισμό ορνιθολόγων από λαθροθήρες στη.
ΚΚΕ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού μιλώντας για συγκράτηση, ακόμη και μείωση των τιμών
«Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί τη νοημοσύνη του λαού μιλώντας για συγκράτηση, ακόμη και.