Στα Δικαστήρια Λαμίας η Κούρτοβικ για την υπόθεση Κουφοντίνα – Τι αιτήθηκε

Στα Δικαστήρια Λαμίας βρέθηκε την Τετάρτη (03/03) η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ. Η νομική υπερασπιστής του «Λουκά» της «17Ν» κατέθεσε στα Δικαστήρια αίτημα αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο κρατούμενος και απεργός πείνας και δίψας, όπως μετέδωσε το «LamiaReport». Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ίδια είχε γνωστοποιήσει, άλλωστε, ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην εν λόγω πράξη.

Επειδή η κατάσταση της υγείας του επιβάλλει να μείνει τουλάχιστον ένα μήνα σε νοσηλεία, θα ήταν καλό να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία και φρούρηση μέσα και έξω από τον θάλαμο της εντατικής, δήλωσε η κα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, δικηγόρος του πολυισοβίτη ζήτησε να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού από τις φυλακές Κορυδαλλού, την οποία χαρακτήρισε παράνομη. Υπενθυμίζεται πως η επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι το αίτημα του Κουφοντίνα, για το οποίο προχώρησε από τις 8 Ιανουαρίου σε απεργία πείνας.

Σημειώνεται ότι της Τρίτη (2/3), η δικηγόρος του καταδικασθέντος τρομοκράτη της «17Ν», κατέθεσε αίτημα με αποδέκτη τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έτσι ώστε να παρέμβει ο ίδιος και να δοθεί λύση έστω και τελευταία στιγμή στο αδιέξοδο με την απεργία που πραγματοποιεί ο κρατούμενος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα