Στ. Θεοδωράκης: Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική

Ίσες αποστάσεις απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή. Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης καρφώνοντας τον Γ. Κυρίτση υπογράμμισε ότι οι μολότοφ σκοτώνουν, αλλά όπως είπε «και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική»!

Κατά τον κ. Θεοδωράκη «αντί να ακούσουμε τις προτάσεις να προβληματιστούμε κ να αφήσουμε την κοινότητα νομικών να συζητήσει τις αλλαγές πρυτάνευσε κι εδώ ο λαϊκισμός με κάποιους από ΝΔ να απορρίπτουν μεμιάς όλες τις αλλαγές που προτείνονται και συζητούνται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια και κάποιους από τα αριστερά να λένε ότι οι μολότοφ δεν σκοτώνουν». Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε, πάντως, τους προβληματισμούς του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα περιμένει πρώτα να ακούσει τις απόψεις των ειδικών.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπογράμμισε ότι σήμερα αποχαιρετούμε την ελπίδα ότι η Ελλάδα να ενταχθεί στις σύγχρονες χώρες που έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια. «Ενώ συζητούσαμε πώς θα απενεργοποιήσουμε τη βόμβα του δημογραφικού, αντί για μια προσπάθεια επαναπατρισμού φοιτητών επιμένετε να αρνείστε την πρόταση για την ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων με ρητή διαβεβαίωση ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά, ότι θα δίνουν υποτροφίες», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε, δε, ότι βρισκόμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει. «Η ΝΔ δεν θέλει μια νέα σχέση κράτους εκκλησίας με σεβασμό μεν αλλά χωρίς παρέμβαση πχ στην καύση νεκρών κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη», τόνισε κλείνοντας.

liberal.gr

Σχετικά Νέα