

“Η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Παραλάβαμε μια Πολιτική Προστασία με σχεδόν μοναδικές δυνατότητες να μοιράζει σκηνές σε σεισμόπληκτους και δημιουργούμε μια σύγχρονη δομή με μέσα και πλαίσιο λειτουργίας και όργανο διαχείρισης κρίσεων” ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.
Ο βουλευτής της ΝΔ επικεντρώθηκε στην Πολιτική Προστασία, λέγοντας πως “παρά τα σημαντικά βήματα εκσυγχρονισμού της που έχουν γίνει, απέχει πολύ από το να είναι μια σύγχρονη υπηρεσία” και σαφώς “οι αστοχίες, η έλλειψη συντονισμού που παρατηρήθηκαν στην πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική, θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν” αλλά η οργάνωση και λειτουργία της είναι πολύ καλύτερη από τα χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ “που βάδιζε στον αυτόματο πιλότο και δεν είχε καν γενικούς γραμματείς”.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, είπε, έφερε και ψήφισε το νόμο 4662/2020. Ένα μήνα αργότερα δημιουργήθηκε το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Εξασφαλίσθηκαν 700 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ 2021-27, για το τομέα “Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή”, 3,6 δισ. ευρώ – και μεταξύ των προβλεπόμενων δράσεων περιλαμβάνεται και η προμήθεια πολλών και σύγχρονων εναέριων μέσων. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς. Ήδη, έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την Πολιτική Προστασία και από το Ταμείο Ανάκαμψης για εναέρια μέσα, αντιπλημμυρικά έργα, 13 περιφερειακά κέντρα διαχείρισης κινδύνων, σύγχρονα εργαλεία εξοπλισμού (αισθητήρες, κάμερες, σεισμογράφοι κλπ), αλλά και αυτό που ονομάζουμε έξυπνες υποδομές (π.χ. πληροφοριακό σύστημα οριοθέτησης ρεμάτων, αλλά και ειδικά συστήματα μετρήσεων και αισθητήρες για συντήρηση γεφυρών).
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γεραπετρίτης: «Κανείς δεν θα μείνει πίσω» – Εθνικά σχέδια δράσης κατά των κοινωνικών ανισοτήτων
Οι κυβερνητικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία, ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά και αστέγους, βρέθηκαν στο.
Υψηλής σημασίας και συμβολισμού η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Η ατζέντα της συνάντησης με Μπάιντεν
Ιδιαίτερα σημαντική -και μάλιστα σε πολλά επίπεδα- κρίνεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό.
Μπακογιάννη: Νομίζω ότι στο τέλος, ομόφωνα, το ΝΑΤΟ θα αποδεχθεί την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η διεθνής συνεργασία, η.
Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε όλες τις οικογένειες της χώρας στην πράξη με μέτρα και δράσεις
«Μέσα σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, ενισχύουμε τον θεσμό της οικογένειας, στηρίζουμε τις.