Στ. Πέτσας: «Βλέπω μια πολιτικοποίηση του Αστεροσκοπείου που δεν μου αρέσει καθόλου»

Μετά τη Σοφία Βούλτεψη, που είχε κάνει λόγο για «προπαγάνδα των αριθμών» αναφερόμενη στα στοιχεία του meteo για τις φωτιές και ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, το οποίο κατηγόρησε για «πολιτικοποιήση» ισχυριζόμενος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι συντάσσει εκθέσεις απλώς και μόνο για να… συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο!

«Βλέπω μια πολιτικοποιήση του Αστεροσκοπείου που δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει πραγματικά πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του», είπε αρχικά ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Kontra.

Σε άλλο σημείο και απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν θεωρεί ότι οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου παραπληροφορούν τον κόσμο, είπε «εγώ δεν έκανα αξιολογική κρίση, ούτε κριτική, εγώ κατέγραψα το γεγονός. Νομίζω ότι αν ανατρέξει κανείς και στον χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, βλέπουμε ότι ασκεί μια κριτική […] γιατί πρέπει να κανουμε (σ.σ. το Αστεροσκοπείο) μια έκθεση που να προκαλεί μια συζήτηση για να συμμετάσχουμε; […] Αυτό το καταγράφω και δεν είναι η πρώτη φορά».

«Δεν άκουσα την αντιπολίτευση να επικαλείται κάποιον άλλο φορέα», είπε σε άλλο σημείο αφηνοντας εκ νέου υπονοούμενο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα