Στ. Πέτσας: Νωρίς να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως: «Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα δια ζώσης χωρίς σοβαρά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self test» ανέφερε ο κ. Πέτσας, ευχαριστώντας την τοπική αυτοδιοίκηση για την προσπάθεια που έκανε για να καλύψει τα κενά.

«Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμούμε ότι τα κενά θα φτάσουν στις 4.000 και θα λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να υπάρξει κάλυψη μέχρι τον Απρίλιο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας για τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

«Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα